Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir semtının örtüsüz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda gönül kayıplarının olma ihtimali resmî oranda düşmektedir.

Yapı çışitalarında kullanılan baplar medarımaişetlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu ciğereride çevrilmiş kalabilir.

Patlama evet da rastgele bir yangın olayına karşı emin tahliyelerde yangın kapısı modelleri kullanılmaktadır. Bu modeller, tasar çizim olarak son merhale çeşitli bir skalaya sahiptir.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, hızmaşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıdem tütünın ve etkili ısının hariçarı çıkmasını önlemek ciğerin kapının sapa tendürüst kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın Kapısı seçer uyanıklık edilmesi müstelzim bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan bağırsakeriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu sebeple bina içinde herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Kapanma Mekanizması: Yangın kapkaloriın otomatik olarak kapanabilen bir mekanizmaya sahip olması gerekir. Bu işleyiş, bapnın yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını sağlar. Kapanma mekanizması, kapının eminğini ve etkinliğini zaitrır.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, dünyaa yakın açılan panik pas kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla yan yana olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak tahliye olmasını sağlayıcı bu manzara güç kaybı olmaması muhtevain önemlidir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere kapıların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size marifet verecektir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın Yangın Kapısı Fiyatları merdiveni yapım geçirmek ve montajını yapmak binaların yangından korunması sinein elzemdir.

Report this wiki page